29 Mart 2016 Salı

HAMİLE YOGASI

Gebelik süresince sürekli yapılan Yoga Programı ile; Hamile kadının fiziksel kondisyonu korunur. Duruş bozuklukları en aza indirilir. Solunum ve dolaşım sistemi güçlendirilir. Nefes kontrolü sağlanır. Karın kaslarının ve omurgadaki değişikliklerin yeniden yapılandırılması ve kolay doğum sağlanır. Hamile Yogası hamile kişinin hamilelik dönemini sağlıklı ve huzur içinde geçirmesini sağlar. Huzurlu bir hamilelik ve normal doğum yoganın faydalarından sadece bazılarıdır. Asıl önemli olan yoganın bebeğin fiziksel ve mental gelişimine olan katkılarıdır. Yoganın yardımcı olduğu başlıca konular;
1. Yoga Asanaları (pozlar) ile , rahat bir hamilelik ve doğum için bedeni hazırlar. Bebeğe giden kan akışını arttırarak daha iyi beslenmesini sağlar. 

2. Pranayama (nefes) teknikleri ile hem annenin hem bebeğin daha iyi oksijenlenmelerini ve yaşam enerjisi ile dolmalarını sağlar. 
3. Meditasyon (içe dönüş) ile, hamilelik sırasındaki korkuları, endişeleri ve akıl karışıklıklarını gidermek için harika bir yoldur. Kadının farkındalığını arttırarak bebek ile iletişime geçmesine, yardımc› olur.
4. Derin Gevşeme ise, hamilelik sırasında ve doğum için fiziksel ve ruhsal gevşeme için mükemmel bir yoldur.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder